Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "RĂ€dslans liberalism" by Judith Shklar # eBook PDF Kindle ePub Free

RĂ€dslans liberalism

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: RĂ€dslans liberalism
  • Author : Judith Shklar
  • Release Date : January 15, 2017
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 964 KB

Description

Brexit och Trump. Flyktingkris och terrorism. Ekonomisk kris och vÀlfÀrdsstatens kollaps.
Det saknas inte anledning för oro. Och nÀr mÀnniskors rÀdsla vÀxer sÄ minskar samtidigt utrymmet för liberala idéer. Eller?
EssÀsamlingen RÀdslans liberalism introducerar för första gÄngen Judith N Shklar, en av 1900-talets mest tongivande amerikanska filosofer, för en svensk publik. I tio fristÄende essÀer som spÀnner över filosofi, idéhistoria och statsvetenskap dissekerar Shklar bland annat frihetsbegreppet, demokratins grÀnser och den liberala synen pÄ staten.
RÀdslans liberalism formuleras i skuggan av mÀnsklighetens mörkaste sidor: hur kan vi agera politiskt för att minska lidande och förhindra förtryck? I en tid nÀr just rÀdslan prÀglar allt mer av det politiska samtalet Àr Shklars liberala rÀttviseteori mer aktuell Àn nÄgonsin.
Med ett förord av Isobel Hadley-Kamptz, författare och opinionsbildare.
Judith Nisse Shklar (1928-92) föddes i Riga av judiska förÀldrar och flydde 1940 till USA.
År 1955 doktorerade hon vid Harvard med en avhandling om den politiska filosofins möjligheter. Hon förblev samma universitet trogen under hela sin akademiska karriĂ€r och betraktas som en av 1900-talets frĂ€msta politiska filosofer.
“Hur skulle en noggrant genomtĂ€nkt politisk teori se ut, frĂ„gade jag mig, om den ”satte grymheten frĂ€mst”? Som startpunkt tog jag Ă„sikten att ett medvetet Ă„samkande av smĂ€rta Ă€r nĂ„got ovillkorligt ont, och försökte utveckla en liberal teori om politik frĂ„n den utgĂ„ngspunkten.” Judith N Shklar
”Inom rĂ€dslans liberalism finns inget yttersta goda, inget mĂ„l att strĂ€va efter. Det finns ingen entusiasm över demokrati eller mĂ€nskliga rĂ€ttigheter, blott ett krasst konstaterande att alla andra samhĂ€llssystem Ă€r sĂ€mre.”
Isobel Hadley-Kamptz, författare och opinionsbildare
"Rekommenderas till alla som pÄ minsta sÀtt Àr intresserade av mÀnniskor, och som upprörs av orÀttvisor och Àr snabba att hitta lösningar."
Tom Sköld, fil lic i engelsk sprÄkvetenskap och översÀttare.


PDF Books "RĂ€dslans liberalism" Online ePub Kindle